Wednesday, August 30, 2006

Käsityöharrastus kehittyy...

Ompelukoneella puuhastelu on muistikuvieni mukaan mukavaa. Huomiotta jätetään tapahtumat, kuten ala-asteen 3. luokalla mystisesti villiintynyt ompelukone, neulan katkeaminen ja kimpoaminen nenääni... :O (vaikeapa tuohon tuulenhalkojaan on tietysti olla osumatta...) Kotikoneen tärkeimpiä tehtäviä on ollut paikata metsurin/maanviljelijän työvaatteita, ompeleen ulkonäöllä ei ole ollut suurta painoarvoa, joten eniten irti ompelukoneella työskentelystä olen saanut yläasteen valinnaisilla käsityötunneilla. (Minun kohdallani voimakasluonteisesta käsityönopettajasta huolimatta nuo pari viikkotuntia olivat kyllä antoisia ja hyödyllisiä.)

Rajalliset taidot ovat siis olleet käyttämättä vuosia, mutta siitä huolimatta kesätyöansiot pankkitilillä kuumottavat ja mieli tekisi ompelukoneostoksille. Jos siis vankkoja mielipiteitä jonkun merkin/mallin paremmuudesta/huonommuudesta löytyy, kuulen mielipiteen mielellään. Kertaalleen olen jo käynyt kaupunkimme liikkeissä pyörähtämässä, seuraava kerta saattaa olla kohtalokas. ;) Mielessä pyörii myös kaikenlaista, millaisin pikkutöin aloittaisi, ennenkuin uskaltaisi ompelemaan sohvanpäällistä... Toki jonkinlainen harjoituskappale siitäkin pitää ensin tehdä.

Blogeilu on monella tapaa mielenkiintoinen ilmiö. Ajatuksia herättävä on myös huomio, että oma tuotokseni on Blogilistan kuumalla listalla. Ihan itseäni vartenhan minä tätä tietysti vain kirjoitan, mutta... ;)

Butterfly-neulekin edistyy seminaarien ja luentojen myötä. Tällä viikolla varmaankin jo kokeilen, ensimmäistä kertaa, olkasaumojen tekoa kolmen puikon menetelmällä.

2 comments:

Anonymous said...

Hei, itselläni on saumuri apuna, joten en joustotikkiä välttämättä ompelukoneelta vaadi, mutta sen olen oppinut että hanki elektroninen kone, joka "laittaa" neulan tasaisella voimakkuudella kankaaseen, joten saat ommeltua myös vähän paksumpia kankaita ja silti tikki on ok:n näköistä. Elektroninen kone myös säätää itse alalangan kireyden kankaan paksuuden mukaan. Muitakin etuja elektronisuudesta on mekaaniseen verattuna mutta kauppiaat voivat varmasti kertoa enemmän.
t Maikki

Anonymous said...

miksi ei:)