Sunday, November 05, 2006

Vilun väristyksiä

Talvi on siis koittanut. Kuluneen viikon ajan olen pynttäytynyt kotona ja ulkona niin vahvasti, että epäilen, kuinka tarkenen sitten, kun pakkasasteita on parikymmentä lisää... Ehkä tarvetta olisi hyvistä materiaaleista tehdyille asusteille ja neuleille. ;) Jos joulusta pääsisi ohitse kunnialla (ne kunnianhimoiset lahjasuunnitelmat), voisi ryhtyä jälleen väsäämään jotain itselleenkin. Pussillinen 7 veljestä on ainakin pitänyt meteliä kaapissa jo pitkin syksyä. :) Mutta Zitron Loftista tehty pipo on hoitanut tehtävänsä hyvin, päänuppia ei ole kylmänyt.

Joku kertoi blogissaan tehneensä tilauksen AdLibriksestä, joten minäkin innostuin.


Scarf Style on monelle vanha tuttu. Nyt minäkin pääsen tekemään Ene's Scarf:ia. Joka tyypin kaavakirjan avustuksella toivon saavani aikaan hyviä vaatteita ommellen. Selailun perusteella kirja vaikuttaa hyvältä, niksejä kaavojen muokkaamiseen on paljon, ja ohjeet ovat helposti ymmärrettäviä. Stitch´n Bitch, Virkkaajan käsikirja, eli Koukussa vaikuttaa myös hyvältä. Tekniikkaosio on hyvä, taisin löytää selityksen sille, miksi olin taannoin niin epäonninen muovisten koukkujen kanssa... ;) Alussa on myös kappale langan valitsemisesta esitellen mm. erilaisia kuituja (mitäs se kashmir onkaan...?). Virkkausmalleja on kirjassa runsaasti ja varsin monipuolisesti. Novitan lankoja tarjotaan kotimaisena vaihtoehtona, kuten Neulojan käsikirjassakin, mutta "yllättäen" aika monen ohjeen kohdalla on jouduttu toteamaan: "Novitan valikoimasta ei löydy ohjeeseen sopivia lankoja". ;)

Lokakuun loppusaldo: + 2130 grammaa lankaa. :O Ei siis todellakaan mikään Langaton lokakuu, mutta se ei toki ollut suunnitelmissakaan. Mutta jos vuodenvaihteen jälkeen viritellään kokoon Lankahamsterikuukautta, silloin olen mukana. Tämä on lupaus. :)

1 comment:

Anonymous said...

Tuota kaavakirjaa olen miettinyt hankkivani. Tuntuu tuo ompeluinspiraatio olevan hukassa ja tarvitsisin virikkeitä.
Taitaa meillä täällä Hämeessä olla melkein yhtäpaljon pakkasta tällä hetkellä kun teillä. Yritän tässä saada itseäni motivoitua ulos. On ihana keli aurinko paistaa ja on kaunista.