Friday, September 25, 2009

Projekteja piisaa

Hahtuvat on ihania. Niin ihania, etten malttanut odottaa joskus lähiviikkoina tulevaa täydennystä paikalliseen liikkeeseen, vaan tilasin itse suoraan Pirtin kehräämöstä. Päällimmäisinä on hieman huokeampia tarjoushahtuvia, joiden alla sitten tavallisesti hinnoiteltuja.Jokunen viikko sitten automatkalle ajanvietettä haaliessa nappasin mukaan nutun alun ja seuraavan lankakerän sen kummemmin yksityiskohtia katsomatta.


Neljästä Wool-kerästä yksi olikin sitten eri värjäyserää, eikä sävyeroa voinut olla huomaamatta, vieläpä kun kyse oli toisesta etukappaleesta... Tovin pohdittuani ryhdyin purkutöihin, ja nyt lopputulema on mielestäni selvästi parempi. Olen pyrkinyt tarkistamaan värjäyserät aina lankaostoksia tehdessäni, mutta ehkä silloin ammoin viimeisiä merino-Wooleja kaupan hyllystä kaivellessa ei ollut vara valita... Tarkoituksena on tehdä nutun lisäksi myssy, joten varsinaista ongelmaa värjäyserien suhteen ei kuitenkaan pitäisi tulla.

Ompelutöitäkin on suunnitteilla jokunen. Ompelukone pääsi töihin jo muutama viikko sitten, kun miehen housun lahkeet kaipasivat lyhennystä. Sekin oli yllättävän jännä askare pitkän ompelukoneen käyttötauon jälkeen. :D Kankaita tulevia projekteja varten hankin käydessäni Kuopiossa, mutta tarvittavan kaksoisneulan verran ajattelin tukea iisalmelaisliikettä. Iisalmelaisliikkeessä todettiin, että ei löydy kaksoisneulaa. Olin hetken hiljaa odottaen kysymystä, että tilattaisiinkos kaksoisneulaa, mutta sellaista ei kuulunut. Ilmeisesti kaksoisneuloja menee sitten niin vähän, ettei niinkään pieniä esineitä kannata varastoissaan pitää, vaikka ompelukoneliike kyseessä onkin. Hämmentävää. :S

4 comments:

Neiti Huu said...

oih, piti heti käydä vilkuilemassa tuon kehräämön nettisivuja. Voitaisiin ehkä joskus vierailla siellä, olis kiva nähdä mitä ne siellä tekee ja miten. Siis jos on mahdollista saada joku pieni opastettu kierros.. :)

Anonymous said...

Näytät kutovan nuttua samasta langasta kuin minä sitä haalaria. :)

-Anne-

Sylvi said...

Anne: Sulla on tavan villaa, minulla merinoa. Ja koko on eri, nuttu on tarkoitettu 60-senttiselle tenavalle.

Anonymous said...

miksi ei:)